info@haucon.fi 0207 430 890

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

 • Säästää rahaa ja aikaa
 • Yksi henkilö voi hoitaa asennuksen, eikä se vaadi erikoistyökaluja
 • Öljyn ja polttoaineiden kestävä tuote sopii ihanteellisesti petrokemian teollisuuteen
 • Täysin vastustuskykyinen eläinten virtsalle ja säiliörehun nesteille maatalouskohteissa
 • Kulutuksenkestävää PVC-muovia, joka on 100-prosenttisesti kierrätysmateriaalia
 • Ei ruostu eikä johda sähköä
 • Saatavana 3-metrisenä Isossa-Britanniassa, 8-jalkaisena Yhdysvalloissa ja 2,8-metrisenä muissa maissa
 • Ei kosteussulun läpäisyä innovatiivisen asennusjärjestelmän ansiosta
 • Sopii yhteen kaikkien tasoituslaitteiden kanssa.
 • Ei vaadi alusta-ankkurointia
 • Irrotettavan ylälistan ansiosta saumat eivät vaadi timanttileikkausta tiivistystä varten
 • Vala enemmän betonia: Sinun tarvitsee vain asentaa valuelementit ja tehdä valu osio osiolta.
 • Patentoidun rakenteen ansiosta betoni voidaan kovettaa ilman laajenemissaumoja.
 • Esiporatut aukot (24 mm) 300 mm:n välein karoille.
 • Suora ja tasainen pinta saavutetaan ilman laajaa asiantuntemusta.
 • Alentaa pumpun vuokrauskustannuksia, sillä päivässä voidaan valaa laajempia alueita.
 • Liitossaumoja ei tarvitse leikata käyttämällä ylälistoja, jotka pitävät saumat suorina.

Ei, K-Form on muotoiltu niin, että profiilin alaosa täyttyy alaspäin, ennen kuin paine kohdistuu pystysuuntaisiin sivuihin. Näin voidaan taata vakaus valun aikana.

Kyllä, ylälista on helposti muokattavissa, ja kun olet saanut sen hieman irti, voit helposti poistaa sen kokonaan.

Ylälistan voi jättää paikoilleen, mutta suosittelemme, että urakoitsija huomioi mahdolliset listan paikoilleen jättämisen riskit. Esimerkiksi maataloudessa eläimet voivat purra ylälistaa ja vetää sen irti.

Valuelementin pystysuora osa on suunniteltu puristettavaksi samalla tavalla kuin kuitu- tai vaahtoliitos, ja se toimii siinä mielessä laajennussaumana. Jos betoni alkaa vetäytyä kasaan, betoni ei tartu K-Formiin sen sileän pinnan ansiosta.

Valettavan osan leveys riippuu monista tekijöistä. Ensimmäisenä on huomioitava käytössä olevien tasoituslaitteiden leveys, sillä osat eivät luonnollisesti voi olla tasoituslaitteita leveämpiä. Lisäksi osien leveyteen vaikuttaa vaadittavien laajennus- ja supistussaumojen tiheys.

K-Form valmistetaanuPVC-kierrätysmuovista. Materiaali on saatu ikkunankehyksistä, joilla on erittäin pitkä, yli 50 vuoden käyttöikä. Se kestää siis paremmin kuin kuitulevysaumamateriaalit, joiden käyttöikä on rajallinen ja jotka lahoavat nopeammin.

Kunkin K-Form-valuelementin pohjassa on 4 paria esiporattuja aukkoja. K-Form on suunniteltu asennettavaksi muurilaastille tai betonille yksittäisiin kohteisiin, jotka sopivat yhteen aukkojen kanssa tai yhtenäiseksi pitkittäiseksi perustukseksi. Muurilaasti mahdollistaa K-Formin lopullisen korkeuden määrittämisen erittäin tarkasti.

K-Form on testattu kahdella ylimääräisellä K25-korotusosalla, jolloin yllettiin 195 mm:n kokonaiskorkeuteen. Yhdessä 30 mm:n muurilaastikerroksen kanssa saadaan aikaan 225 mm:n kokonaiskorkeus. Olemme kuitenkin saaneet palautetta, että asiakkaat ovat yhdistäneet ongelmitta jopa kolme K25-korotusosaa.

K-Form-valujärjestelmän elementtien mukana toimitetaan yhteensopivat ylälistat ja tarvittavat kiinnikkeet. Mallin K135 toimitukseen sisältyy kaksi kiinnikettä ja malleihin K85 ja K35 yksi kiinnike elementtiä kohden.

K-Form valmistetaan samasta materiaalista kuin uPVC-ikkunankehykset, jotka on kehitetty kestämään äärimmäisiä lämpötiloja. uPVC säilyttää 90 % jäykkyydestään 80 Celsius-asteessa, mikä ylittää maapallolla esiintyvät ympäristön lämpötilat. Erittäin kylmissä, alle -20 Celsius-asteen lämpötiloissa materiaali muuttuu herkemmäksi, mikä ei kuitenkaan vaikuta sen toimintaan oikeanlaisessa käytössä. Kun K-Form on asennettu betonilaattaan, lämpötilan muutokset ovat lähes merkityksettömiä, koska betonipinta suojaa K-Formia ympäristön lämpötilalta.

Paras lopputulos saavutetaan, kun valun reuna tehdään ylälistan liitoksen kohdalle. Tämä takaa täydellisen tasaiset liitokset koko betonilaatan alueelle. Vastaavasti kannattaa säätää K25-osan liitos ylälistasta ja pääprofiilista jäykkyyden lisäämiseksi. Säätö voi olla alimmillaan 20 mm ja enimmillään 1500 mm parhaan toimivuuden takaamiseksi.

K-Form toimii betonilaatassa saumana ja valuelementtinäja tarjoaa vaihtoehdon perinteiseen puukuitu- ja vaahtosaumaukseen. Mikään näistä saumaustyypeistä (mukaan lukien K-Form) ei vahvista betonilaattaa. Kantavuus riippuu yksinomaan karojen rakenteesta, sillä ne jakavat kuormankantokapasiteetin koko liitoksen alueelle.

Asennus ei vaadi erikoistyökaluja. Valujärjestelmien kohdistuksessa suositellaan käytettäväksi kumivasaraa.

Kyllä, K-Form sopii yhteen kaikkien sähköisten tasoituslaitteiden kanssa. (Roller Screed-, Vibro-Strike-, Twin Beam -mallit jne.). Kestävät K-Form-järjestelmät mahdollistavat kaikkien tasoituslaitteiden käytön.

K-Formista on saatavilla kolme kokoa ja 25 mm:n K-25-korotuslista

 • K35 - 50-95 mm:n elementit
 • K85 - 100-145 mm:n elementit (K25-korotuslista voi olla tarpeen)
 • K135 - 150-225 mm:n elementit (K25-korotuslista voi olla tarpeen)

Ei, mutta se voidaan valaa muurilaastin päälle ja kiinnittää siihen kaksi 25 mm:n korotuslistaa saman lopputuloksen saavuttamiseksi, jos suunnitteluinsinööri tämän hyväksyy.

Kyllä, vaahto- ja kuitusaumamateriaaleista poiketen K-Form on bensiinin-, dieselin- ja öljynkestävä, joten tuotteet soveltuvat huoltoasema-, teollisuus- ja maatalouskiinteistöjen betonivaluihin.

K-Form pysyy paikoillaan valettaessa ilman jälkitäyttöä tai alusta-ankkurointia. K-Formin pohjarakenne toimii ankkurina, kun betoni valetaan pohjalaipan päälle. Se ei pääse liikkumaan sivusuunnassa tai kallistumaan.

K-Form on saatavilla kaikkialla Isossa-Britanniassa ja valikoiduilta jälleenmyyjiltä kaikkialla maailmassa. Napsauta sivuston Yhteydenotto-painiketta, niin K-Formin edustaja ottaa sinuun yhteyttä ja ohjaa sinut lähimmälle jälleenmyyjälle.

K-Form valmistetaan 100-prosenttisesta uPVC-kierrätysmuovista, jota saadaan käytöstä poistetuista ikkunankehyksistä.

Scroll to Top